Als klein kind kreeg ik van mijn vader zijn Kodak Retinette, mijn eerste camera. Het lijkt een beetje op een rangefinder camera, maar in werkelijkheid is het een range-guesser camera; Er is geen mogelijkheid om afstanden te meten. Je moet de afstand tot het onderwerp schatten. Ook beschikt de camera niet over een ingebouwde lichtmeter. Gelukkig was ik niet volledig afhankelijk van de Sunny-16 regel. Ik kreeg er een eenvoudige en niet-accurate Seconic lichtmeter bij. Maar ik was zo blij met mijn iets onscherpe en iets onder- of overbelichte foto's. Het was net alsof ik iets uit de echte wereld in mijn Kodak had gevangen.
Tijdens mijn puberteit begon ik interesse in vrouwelijke schoonheid te ontwikkelen. Ik verzamelde beelden van mooie vrouwen uit reclame- en modebladen en plakte de beelden aan één zijde van mijn kledingkast. Over langere tijd heb ik een collage opgebouwd van mooie beelden van mooie vrouwen, stuk voor stuk persoonlijk geselecteerd. Een jaloerse vriendin zorgde ervoor dat deze collage permanent verdween. Maar mijn fascinatie voor vrouwen en mooie beelden is altijd gebleven.
Geen wonder dat ik vrouwen begon te fotograferen. Regelmatig kwam ik in mijn leven een vrouw tegen op wie ik ‘fotografisch verliefd’ werd. Dat wil niet zeggen dat ik haar in mijn privéleven zou willen hebben; Maar dat ik haar uiterlijk wil vastleggen als een persoonlijk stukje collage. Gelukkig is er geen jaloerse vriendin meer, die mijn 'Personal Pieces' laat verdwijnen en heb ik een super lieve vrouw, die me met een gerust hart laat omringen door vrouwelijke schoonheid.
Begin 2008 besloot ik van mijn passie mijn werk te maken. Sindsdien werk ik als fulltime fotograaf voor zowel particulieren als (grote) bedrijven. Naast (zakelijke) portretten houd ik me soms ook bezig met productfotografie. Ook mijn persoonlijke werk blijft een belangrijke rol spelen in mijn fotografie. Ik werk regelmatig samen met andere creatieven. Voor grotere opdrachten neem ik soms deel aan het creatieve team. Hier komt mijn marketing- en reclameachtergrond goed van pas. Ik neem niet elke opdracht aan. Deze selectieve houding zorgt ervoor dat ik mijn passie voor fotografie behoud en dat ik bij iedere opdracht de volle 100% kan geven.
Ben je geïnteresseerd in een samenwerking? Neem dan contact met mij op.